Dom ANDREA osnovan je sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga i olakšavanja života starim i bolesnim osobama, kao i njihovim porodicama.
Naš dom za stara lica izgrađen je po najvišim evropskim standardima i koncepcijski je prilagođen različitim kategorijama korisnika.

Dom za smeštaj starih lica ANDREA ima dva funkcionalna objekta, sa kapacitetima u manjem 26 korisnika, a u većem 48 korisnika. Manji objekat se sastoji od dvokrevetnih, trokrevetnih i četvorekrevetnih soba , sa dva velika dnevna boravka-trpezarija, sa dva kupatila i dva zasebna toaleta. Veći, novi objekt, sastoji se od prizemlja i dva sprata. Na svakom spratu ima 8 dvokrevetnih soba, povezanih kupatilom (dve sobe, jedno kupatilo). Svaka soba ima čajnu kuhinju i terasu. Objekat ima tri velika dnevna boravaka-trpezarija, kao i lift koji olakšava boravak korisnicima u domu.

Dnevni boravak u domu za starije osobe veoma je konforan za boravak, igranje društvenih igara, gledanje televizije uz prijatno druženje uz kafu ili čaj.

Dom poseduje ambulantu opremljenu medicinskim nameštajem i opremom za obavljanje lekarskih pregleda, ukazivanje prve pomoći, pružanje usluga fizioterapije, masaža u zavisnosti od zdravstvenog stanja korisnika.

Poseban deo Dom za smestaj starih lica ANDREA namenjen je osobama sa otežanim kretanjem i opremljen je savremenim bolničkim krevetima sa različitim funkcijama, antidekubitnim dušecima, raznim medicinskim pomagalima, koji pružaju visokokvalitetnu negu i maksimalni komfor našim stanarima.

Dvorište doma je uređeno sa dosta zelenila, sa dosta klupa za odmor korisnika u dvorištu. U letnjem periodu postavljene su garniture za sedenje i senik kako bi korisnici doma uživali u druženju sa prijateljima.

Hodnici u novom objektu su prostrani, sa prirodnim osvetljenjem, dužine oko 33m i pružaju mogućnost šetnje i po lošem vremenu.

Dom za zbrinjavanje starijih osoba ANDREA se nalazi u Zemunu, naselje Altina, u ulici Emila Zatopeka broj 18. Smešten je u mirnom i tihom delu grada, a na samo osam kilometara od centra Beograda.

Dom za smeštaj starih lica ANDREA poseduje dozvolu od strane Ministarstva za rad i socijalnu politiku broj: 022-02-00022/2010-19 od 04.10.2010. Ima potpisan ugovor o zdravstvenoj zaštiti sa Hitnom pomoći i sa Domom zdravlja Ristić, koji su nam na raspolaganju 24h dnevno.

Moderno i funkcionalno opremljen prostor, prilagodjen je korisnicima, njhovim potrebama i stilu života. Udobne, osvetljene i čiste prostorije, pružaju stanarima potrebnu intimu, ali i mogućnost za zabavu i druženje. Toplina porodičnog doma i prijatna atmosfera, kao i ljubazno osoblje, učiniće da ovaj dom postane Vaša nova kuća. Stalni stručni i medicinski nadzor lekara, sestara, fizioterapeuta, negovateljica, uz kvalitetnu ishranu prilagođenu korisnicima, boravak u domu čine jedinstvenim i sigurnim.

Dom Andrea je sigurno i pouzdano mesto za smeštaj Vaših najdražih, jer je obezbeđen stalni video nadzor, kako u prostorijam, tako i u drvorištu doma.

Leave a Reply